Tokio

28-03-2018

We zijn alweer twee weken in Japan en hebben al veel gekke, mooie en avontuurlijke dingen gezien en gedaan. De grootste cultuurshock is voorbij en we zijn zowaar helemaal gewend geraakt aan Japan. Tijd dus om de boel weer even op scherp te zetten! We hebben weliswaar al veel gezien; Japan's hoofdstad Tokio belooft weer een nieuwe cultuurshock op zich. In het centrum van Japan, misschien wel hét centrum van Azië en qua inwoneraantal zelfs de allergrootste stad op aarde, verblijven we namelijk de komende zes dagen! 

Vismarkt van Tsukiji

tonijnveiling

De vismarkt van Tsukiji (築地市場, Tsukiji shijō), officieel de groothandelsmarkt van centraal-Tokyo (東京都中央卸売市場, Tōkyō-to Chūō Oroshiuri Shijō), is de grootste groothandel in vis en zeevruchten ter wereld. De markt is gelegen in Tsukiji in Chūō, Tokio. Door zijn omvang is de markt populair bij toeristen.

De vismarkt wordt ook wel eens Wallstreet van de vis genoemd. hier kun je letterlijk alles kopen, van zeewier tot de duurste caviaar. maar wat hier echt specaculair is, is de tonijnveiling. deze tonijnen zijn van de beste kwaliteit die er is. zo zijn er tonijnen die makkelijk 100.000 euro kosten. het record voor een tonijn staat op 1,75 miljoen euo.


Sushi Saito

restaurant

Chef Saito, God van de sushi, is verkozen tot de beste sushimeester ter wereld. in zijn kleine restaurantje, waar maar voor 8 personen plaats is, heeft hij drie michellin sterren verzameld. Saito is gespecialiseerd in het oude mengen met nieuwe. de hanteringen en de werkwijzes zijn volgens eeuwenoude tradities, maar met smaken speelt hij in op de smaken van de toekomst. je zit hier aan de toog waar je sushi stuk per stuk wordt gemaakt en geserveerd. zo kan je het rechtstreeks met je handen eten, zoals het moet. alles wordt voor je ogen bereid of versneden. voor sushifans is dit misschien wel het meest indrukwekkende en het lekkerste wat je ooit kan vinden! een ervaring die je zeker niet mag missen als je in Tokio bent!

Afuri

ramen (noodlesoep)

Afuri is door de Jappaners zelf verkozen tot zowat het beste ramenrestaurantje in Tokio. En we geven ze geen ongelijk! wat je hier kan eten is als goud in een kom... de bouillon is heerlijk bereid en je kan tal van garnituren kiezen. ook zijn er meerdere soorten bouillons voor wie een voorkeur voor vis of vlees heeft. Doordat dit stekje zo populair is moet je meestal wel even aanschuiven voor je naar binnen kan. dit duurt maar hoogstens een half uurtje maar is zeker en vast het wachten waard! voor ons persoonlijk was dit de lekkerste soep die we al ooit hebben gegeten.

©2018 East asia, Antwerpen
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin